60 Dakikada Klasik Müzik

Yazar: Ozan Tunca
ISBN: 978-605-63620-9-5
Barkod: 9786056362095
E-Kitap, PDF Dosyası
Basım Tarihi: Nisan 2014
Boyutu: 16 x 23.5 cm.
Sayfa Sayısı: 72, Renkli, Resimli
CD Eki: Var
Müzik Eğitimi Yayınları No: 51
Kültür Kitapları Serisi No.18
Hemen Satın Al – MuzikKitaplari.com

Basından

Viyolonsel sanatçısı ve öğretim üyesi Doç.Dr. Ozan Tunca konserlerine slaytlı sunumlar ve çaldığı parçalarla ilgili sunumlar katıyordu. Tarzı beğenilince klasik müziği tanımayanlara özel sunumlar yapması için talep gelmeye başladı. Araştırmaya girişti ve klasik müzikte insanları korkutan, anlaşılmayan, soğuk gelen noktaları bulup çıkardı. Cevapları bir konferansa sonra bir kitaba dönüştürdü. Bugüne kadar 2500 öğrenciye ve bir çok yetişkine klasik müziğin nasıl dinleneceğini anlattı.
Hürriyet, Ayten Serin, 08.02.2009

60 Dakikada Klasik Müzik kitabı tam da ön yargıları ve tedirginlikleri önlemek için yazılmış. Kitap klasik müzik kültürü içinde okuru hızlı bir tura davet ediyor ve sanatçıları, dönemleri tanıtmanın dışında konserde dinleyicinin nasıl giyinmesi gerektiğinden tutun da, nerede alkış patlatması gerektiğine kadar birçok önemli detayla ilgili bilgi veriyor.
Sabah, Olkan Özyurt, 29.01.2009

Canlı, coşkulu, öğretici olmanın yanı sıra kuru olmaktan, gereksiz bilgilerle genç dinleyiciyi sıkmaktan uzak kalmış, sevimli, 60 dakikanın sonunda dinleyiciyi o eserleri tekrar, yepyeni bir kulakla dinlemeye yönlendiren bir çalışma.
Üner Birkan, Sanat Yazarı

Klasik müzikle tanışma fırsatı bulamamış insanlara bu müziğin gizli kalmış güzelliklerini tanıtmayı kendine misyon edinen çello sanatçısı Doç. Dr. Ozan Tunca 60 Dakikada Klasik Müzik adlı bir kitap hazırladı. Konu hakkında hiç bilgisi olmayan insanların bile hiç zorlanmadan okuyup anlayabileceği bir kitap olan 60 Dakikada Klasik Müzik, aklınızda oluşabilecek “Klasik müzik ne demektir?”, “Ben neden klasik müzik dinlemeliyim?”, “Bu müzikten gerçekten ben de zevk alabilir miyim?” gibi soruların cevaplarını içeriyor.
Özlem Ertan, Taraf Gazetesi 29.06.2009

Viyolonsel sanatçısı Doç. Dr. Ozan Tunca, “60 Dakikada Klasik Müzik” adını verdiği CD’li kitabında, bu müzik türünü anlama ve öğrenme imkanı sunuyor. Konsere giderken ne giyileceğinden ne zaman alkışlamak gerektiğine kadar her türlü konuya kitabında yer veren sanatçının amacı, herkese bu müziği sevdirmek. Malum; Klasik Müzik tavuklar rahat yumurtlasın, inekler huzur içinde süt versin diye bestelenmiyor. Yine de “kalsın ben almayayım bana hitap etmiyor” diyorsanız. Ozan Tunca’nın hazırladığı CD-kitaba bakmanızı tavsiye ederiz. Sevebileceğinizi göreceksiniz.
Eyüp Tatlıpınar, Akşam Gazetesi Cumartesi Eki, 20.06.2009

Viyolonsel virtüözü Doç. Dr. Ozan Tunca, klasik kelimesinin toplumdaki ağırlığını eritmek için bir kitap yazdı: “Evde-Arabada-Heryerde-60 Dakikada Klasik Müzik…” Kitabı okuyup CD’sini dinleyenler için kaçış yok; Klasik Batı Müziği ya sevilecek ya sevilecek…
Ülkü Özel Akagündüz, Zaman Gazetesi Cumaertesi Eki, 23.05.2009

Klasik müzik uzakta bir şehir mi? Neden klasik müzik bize bu kadar uzak? Klasik müzik hakkında bir şey bilmiyoruz. İnsan bilmediği bir şeyi sevebilir mi? Ozan Tunca’nın yazdığı ‘Evde-Arabada-Heryerde 60 Dakikada Klasik Müzik’ adlı kitapta tüm bunların cevabını bulabilirsiniz.
Görkem Yeltan, Radikal Gazetesi Kitap Eki, 10.04.2009

60 Dakikada Klasik Müzik, Klasik Batı Müziğini anlattığı gibi vereceği haz konusunda da iddialı. Kitap, iyi bir klasik müzik dinleyicisi olabilmek için sadece 60 dakika ayırmanın yeterli olduğunu savunuyor.
Arzu Haksun Güvenilir, Radikal Gazetesi Kitap Eki, 20.02.2009

Eskişehir Anadolu Üniversitesi öğretim üyesi, viyolonselci Doç. Dr. Ozan Tunca’nın bugüne dek verdiği, her biri 60 dakika süren konferanslardan doğan bu CD-Kitap, klasik müzik hakkında kısa, kolay ve ihtiyaç duyulan faydalı bilgiler vererek bu müzikle küçükten büyüğe herkesin tanışmasını amaçlıyor.
Andante Dergisi, 01.02.2009

Bu kitap 60 dakikada klasik müziği sevdiriyor. Klasik müziği ‘kapı gıcırtısı’ olarak nitelendiriyor ve ilgilenmiyorsanız Doç. Dr. Ozan Tunca’nın 60 Dakikada Klasik Müzik adlı kitabına bir göz atın. Daha iyi anlamak ve müzikten zevk almak için çeşitli önerilerde bulunan Tunca “Klasik müziğe adım atmak isteyenlerin yüreğinde bir pencere açılacak” diyor.
Soner Can, Star Gazetesi Cumartesi Eki, 31.01.2009

Dilerim ki bu güzel çalışmanıza tanık olan bir köy çocuğu da yıllar sonra sizin kadar başarılı bir sanatçı olarak sizi onurlandırır.
Berna İleri, İzmir

Kitabınız ve dolayısıyla cd ile büyük bir destek aldım sizden… İlköğretim okullarında müzik dersi haftada 1 ders, yani 40 dakika…Müzik gibi bir okyanustan sadece damlalar verebiliyorum onlara. Her dersimde 15 dakikayı kitabınıza ayırıyoruz…
Özlem Oğus, Sarıyer Mehmet Akif İÖO, Uzm. Müzik Öğr.